Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σχετικά με το Δάσος

Δάσος Κουρί Αλμυρού Μαγνησίας

Το Δάσος Κουρί είναι αισθητικό πεδινό δρυοδάσος στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού του Νομού Μαγνησίας, 1 χλμ βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από το Δ.Δ. της Ευξεινούπολης. Έχει επίσης χαρακτηριστεί Περιοχή Βιογενετικού Αποθέματος και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.
Παλαιότερα κάλυπτε περίπου 20.000 στρέμματα από το Νεοχωράκι έως την παραλία του Αλμυρού και από τα ρέματα του Πλατάνου έως και το Χολόρεμα κοντά στο Αϊδίνι, καθώς αποτελούσε φυσική συνέχεια της χλωρίδας του όρους Όθρυς. Σήμερα, το Δάσος καταλαμβάνει 1.200 στρέμματα σε περίφραξη.
Ως πεδινό δρυοδάσος, πρόκειται για σπάνιο οικοσύστημα στην Ελλάδα. Επίσης, έχει σημαντική αξία ως χώρος περιβαλλοντικής ενημέρωσης πολιτών, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών και αναψυχής.
Καλύπτεται κατά κύριο λόγο από χνοώδη δρύ μέσου όρου ηλικίας 160 χρόνων, αλλά στο δάσος απαντώνται επίσης βελανιδιές καθώς και ποδισκοφόροι.

Στόχος του Συλλόγου μας 

Η επιθυμία μας να συμβάλλουμε στην προστασία του δάσους μας οδήγησε στην απόφαση να ιδρύσουμε ένα Σύλλογο ανοιχτό σε όλους τους πολίτες του Αλμυρού, έτσι ώστε ο καθένας με τον τρόπο του να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια.

 Δραστηριότητες του Συλλόγου

Στο περιφραγμένο χώρο περιπάτου εκτείνονται ποικίλες χαρτογραφημένες και σημασμένες διαδρομές από 1.000 έως 10.000 μέτρα για περίπατο, τρέξιμο, mountain bike.